Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen fajtáju legyen?

2012.01.26

Mikor valaki kutyát akar venni akor alaposan végig kell gondolnia. Bár ritka az, ha valaki egy német dogot vesz a 10 emeletes bérházba, mégis sok a rossz összepárosít.

A pásztor kutyák:Pásztor vagy terelő kutyát manapság nem nyájak őrzésére használják. Ezeket a kutyákat a tenyésztők addig "fejlesztették", míg, egy szinte kifáraszthatatlan kutyát kaptak. Őket csakis kertesházban és szabadon ajánlatos tartani.

A vadászkutyák: Ezek a kutyák szintén sokat mozognak. Bérházban nem érzik jól magukat. Nekik sok térre van szükségük. Ha egy helyre bezárva vannak, és most nem egy négyzetméternyi helyre hanem, minimum tíz négyzetméterre gondolok, akkor még nem is olyan rossz nekik. Főleg, ha minden nap mozognak a kertben vagy eviszik őket sétálni. De ők is csak kertben érzik jól magukat.

A szoba kutyák: Benne van a nevükben, hogy szoba és gondolom felmerül bennetek a kérdés róluk miért írok. Azért, mert ezeket a kutyákat sokan a kertben tartják. Ami nem rossza kutyának mivel valaki meg sokkal nagyobb ebeket tart a lakásban. Ezeket a kutyákat lehet kint tartani, ha ahhoz szoktatjuk őket. De ezek a kutyák nagyon gyorsak ezért pl: egy sas nyúlnak nézheti őket. Ezért az a legjobb csak felügyeletttel vannak kint a kertben.

A nagytestű kutyák: Itt én a dogokra és a bernáthegyiekre meg a németjahászkutya méretű kutyusokra gondolok. Őket a kertben a legjobb tartani, de hozzá lehet szoktatni őket a benti életmódhoz. De ha az utóbbit választjuk akkor nelepődjünk meg, ha a háromfogásos ebédhez megterített asztalról a kutyánk egy laza farkcsóválással lerázza a porcelán tányérokat.

Egy kutya hosszú időre a társunká válik ezért fontos a megfelelő fajta kiválasztása és az is, hogy honnan vesszük.
 

Nem kell fajtiszta kutyát vennünk. A menhelyi kutyák épp olyan jó társá válhatnak. Sőt, a keverékekre azt mondják, hogy erősebbek.